hello Fercom Kommunikációs Kft. - hivatalos Motorola forgalmazó
Az ön kosara üres!
hellohello hellohellohello

Lakossági tájékoztató-, és riasztó rendszerek

A Fercom Kft., a MOTOROLA termékek kizárólagos magyarországi disztribútora, és mint rendszerintegrátor 2000 óta foglalkozik lakossági riasztó- és tájékoztató rendszerek tervezésével, építésével, integrálásával, rekonstrukciójával, javításával és üzemeltetésével. 2009-ig közel 500 sziréna végpont került telepítésre és integrálásra az ország egész területén.

Sziréna rendszereink felhasználási területe igen sokrétű:

  • veszélyes üzemek környezetében élő lakosság riasztása és tájékoztatása minősített esetben;
  • légvédelmi sziréna-alkalmazások;
  • települések tájékoztatása („kisbíró”: helyi tájékoztatás a település vezetői részéről).

Rendszereinkben a MOTOROLA SCADA eszközeit (MOSCAD, ACE) használjuk központi- és végponti vezérlésre. A MOTOROLA már több mint 30 éve van jelen a SCADA piacon. A rádiós kommunikációban megszerzett óriási tapasztalatát felhasználva, egy olyan nagy megbízhatóságú rendszert fejlesztett, amely maximálisan kihasználja a vezeték nélküli kommunikáció adta előnyöket.

A Fercom Kft. saját fejlesztésű felhasználói- és szerviz szoftvereinek köszönhetően a rendszereinket a felhasználók (speciális) igényei szerint tudjuk kialakítani.

A rendszer moduláris felépítésének köszönhetően hierarchikus, több központból (alközpontból) álló rendszer kialakítására van lehetőség.

A moduláris felépítés további előnye, hogy jelentősen bővíthető a kapcsolható alkalmazások köre. Az akusztikus sziréna végpontok mellett lehetőség van különböző gáz- és sugárzás távérzékelők kiépítésére.

Fő egységek:

  • akusztikus sziréna /érzékelők/
  • felügyeleti központ(ok)
  • adatkommunikáció – átviteli út

Az átviteli útként felhasznált kommunikációs megoldások kombinálhatóak, így lehetőség van a felhasználók számára a legmegfelelőbb rendszerkialakítások létrehozására.

Alkalmazható átviteli utak:
MOTOROLA Wi4, analóg konvencionális rádiórendszer, digitális konvencionális rádiórendszer, analóg trönkölt rádiórendszerek, digitális trönkölt rádiórendszerek, GSM, GPRS, EDGE, HSDPA.

A Fercom Kft. által telepített tájékoztató- és riasztó rendszerek úgynevezett mission critical rendszerek, ahol a megrendelőink közel 100%-os rendelkezésre állást várnak el.

Referenciáink között atomerőmű, nagy-üzemek, veszélyes anyagok feldolgozásával foglalkozó üzemek találhatóak. A magyarországi atomerőmű 30 km-es körzetében alkalmazott átviteli út trönkölt URH rádiórendszer. A végponti szirénák száma az egyik legnagyobb Európában 200 db feletti.

A veszélyes üzemek körzetében Motorola Canopy szélessávú eszközökön megvalósított kommunikációs megoldásokat alkalmaztunk.

A kiemelkedően magas rendelkezésre állást 365/24 technikai support team biztosítja, amely a legmagasabb szintű tudásbázissal és felszereltséggel rendelkezik.
Rendszereink távmenedzselhetősége biztosítja az azonnali hibaelemzést és elhárítást (support on the air).

További részletes tájékoztatásért, információkért kérjük keressen bennünket a céges elérhetőségeinken.

hellohello hello
hello